Bilstein schokdempers: Duitse kwaliteit en degelijkheid

Historie van Bilstein

Bilstein is een Duitse schokdemperfabrikant die al heel wat jaren meedraait in de industrie. Ze zijn begonnen in 1928, maar het Duitse bedrijf brak pas echt door in 1954 toen Hans Bilstein de mono-tube gasdrukschokdemper introduceerde. Het idee van gasdrukschokdempers bestond al een tijdje en werd overgenomen van een Franse ingenieur, maar het betekende voor Bilstein de grote doorbraak. De gasdrukschokdemper heeft als voordeel ten opzichte van de reguliere schokdemper – die wordt aangedreven door olie in plaats van gas – dat bij grote belasting de dempingskracht niet afneemt. Bij olieschokdempers is dit wel het geval. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat er lucht vrijkomt uit de olie. Gasdrukschokdempers daarentegen staan altijd onder druk van stikstof waardoor er geen lucht kan vrijkomen. Sinds de overstap naar gasdrukschokdempers is Bilstein een gerenommeerde naam op het gebied van schokdempers en niet meer weg te denken uit het assortiment van veel dealers. Bilstein schokdempers staan bekend als goed ontworpen, degelijke en kwalitatieve schokbrekers die niet misstaan in menig auto.

Welke verschillende producten heeft Bilstein?

De kwaliteit van Bilstein schokbrekers is verdeeld over een hele reeks producten. Deze producten zijn weer onderverdeeld in de classificaties B1 tot B16, waarbij over het algemeen geldt: hoe hoger het getal, hoe meer functionaliteiten het product biedt.

Zo dienen Bilstein B1 t/m B4 producten als de ideale vervangingsproducten voor auto’s. Deze producten bestaan bijvoorbeeld uit basic schokdempers, veren en een onderhoudset. De B6 en B8 schokdempers zijn bedoeld als de middenklasse gasdrukschokdempers van Bilstein. Een kit van schokdempers en verlagingsveren is terug te vinden in de Bilstein B10 series. Tot slot heeft Bilstein voor de sportieve gebruikers schokdempers op de markt gebracht in de vorm van de B12, B14 en B16 series.

Deze producten worden gekenmerkt door de naadloze combinatie met andere onderdelen in uw auto. Bilstein heeft voor elke situatie en elke behoefte schokdempers gefabriceerd die in allerlei omstandigheden te gebruiken zijn. Ze zorgen allen voor een betere wegligging en meer comfort tijdens het rijden. Schokdempers van Bilstein zorgen ook voor individuele demperafstelling, waardoor u zelf de verlaging kunt kiezen. De vele mogelijkheden en de goede kwaliteit zorgen ervoor dat Bilstein schokdempers hun goede reputatie dubbel en dwars waar maken.