Koplamp schade laten repareren doe je zo

De koplampen van een auto staan misschien wel het meest bloot aan allerlei factoren die schade kunnen veroorzaken zoals opspattend steensal, maar kunen ze ook door de werking van de zon (UV-stralen) na verloop van tijd beschadigd raken. Het hangt er allemaal wel van af welk materiaal is gebruikt voor de constructie van de lamp en zal de herstelmethode daar sterk van afhangen. Voordat je echter alles laat herstellen is het goed om rond te vragen wat de kosten zullen zijn.

Probeer het even toch zelf

Met wat handigheid en de juiste midellen is het best wel mogelijk om in sommige schadegevallen de koplampen zelf te herstellen. Dit geldt vooral in gevallen waarbij er sprake is van beschadiging als gevolg van de UV-stralen van de zon. De gele laag die zich dan bevindt op de lenzen kan met behulp van een schuurmiddel en wat geduld weggepoetst worden. Het eindresultaat is dan weer een helder uitziende lamp en wordt er aangeraden een licht coating aan te brengen van een blanke lak die bestand is tegen UV-straling. Zo voorkom je dat binnen de kortste keren de lamp er weer gelig uit begint te zien.

Je kunt het natuurlijk ook aan de professionals overlaten

Wie niet zoveel zin heeft om zelf aan de slag te gaan of wanneer het raadzaam lijkt om het werk uit te besteden, kan altijd gewoon terecht bij een garage voor het herstel. Daar zal er met behulp van de juiste methodes en materialen het herstel goed aangepakt kunnen worden. echter hangt daar zeker wel een prijskaartje aan en hoort een offerte dan natuurlijk er ook bij.  Een offerte aanvragen voor koplampschade is nodig om te weten wat er allemaal gedaan zal worden en moet dat alles wel duidelijk aangegeven zijn. Zo kan er dan ook een vergelijking worden gemaakt tussen de prijzen van verschillende herstellers.