Voordelen van het verkopen van je sloopauto

Bij een heleboel van ons moet er ooit eens een sloopauto in de tuin of op het achtererf gelegen hebben. Vaak twijfelt men of het nog de moeite waard is, te proberen een sloopauto van de hand te doen. Vergis je daar niet in, een auto naar de sloop brengen heeft een aantal voordelen. De belangrijkste daarvan zetten we hier op een rijtje.

Snel geld maken

We onderschatten dit vaak, maar wanneer de onderdelen van een sloopauto ondanks alles nog in goede staat zijn, dan is men vaak bereid, een behoorlijk bedrag neer te tellen ervoor. Met een beetje geluk kan je je sloopauto al binnen 1 dag verkopen.

Gratis ophalen

De meeste sloperijen maken er zelf werk van om een sloopauto in de garage te krijgen. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken en je bespaart zelf op vervoerskosten. Heel vaak kan de auto nog dezelfde dag opgehaald worden.

Meer ruimte

Een auto die niet gebruikt wordt, neemt onnodig ruimte in beslag, of dat nu in je tuin of achtererf is. Wanneer je het dus verkoopt, maak je daar niet alleen geld op, maar komt er zelf ruimte vrij, die je voor iets anders kan gebruiken. Een terrasset of speelhoek bijvoorbeeld.

Minder kosten

Een auto die geschikt is voor de sloop staat bij de RDW nog steeds op jouw naam. Dat betekent dat kosten zoals verzekering en belasting nog steeds voor jouw rekening komen te staan. Om deze onnodige kosten te voorkomen, is het goed de auto van de hand te doen, overschrijvingen in orde te maken en te vragen naar een vrijwaringsbewijs. Bij de meeste erkende opkoopbedrijven, is dit snel geregeld.

Tot slot

Twijfel dus niet langer en verkoop vandaag nog je sloopauto. Je verdient er niet alleen een leuk bedrag aan, je maakt ook ruimte vrij en je bespaart op onnodige belasting en verzekeringskosten.